Zwanger? Super leuk! Maar hoe ga jij het tegen je familie/vrienden vertellen dat je zwanger bent…

Ben je zwanger? Dan ‘moet’ je het voor je houden tot ongeveer 3 maanden, dan weten ze of het goed is of niet met de baby. Het is ook altijd lastig om te vertellen. Hoe moet je het vertellen, wat zouden de reacties zijn, wie vertel je het als eerste, wanneer is de goeie timing om het te vertellen etc. Wij hebben voor jullie een paar leuke en originele tips om het op een leuke manier over te brengen op je familie/vrienden.

Niet veel moeite doen, gebruik gewoon ballonnen.

Ja, inderdaad ballonnen. Je kunt voor ballonnen kiezen dat met letters het woord baby maakt, maar je kunt mensen ook zelf laten nadenken erover. Komen ze op visite hang roze met/en blauw ballonnen op. Dit kan bij sommige snel opvallen, maar bij andere kun je het benadrukken.

Een foto maken, altijd leuk.

Dit wordt vaak gedaan, maar een foto is gelukkig nooit weg. Je kunt dit op zo veel verschillende manieren doen. Maak een foto met je partner en verwijs naar jou buik. Je kunt het met kleine baby schoenen doen of gewoon met de ego foto.

Al een kleine in huis lopen, zet deze klein in.

Heb je al een kleine jongen/meisje rondlopen? Helemaal geweldig. Je kunt de kleine een shirt of rompertje aantrekken met bijvoorbeeld de tekst; Ik word grote …. (I’m getting a big ….). Ook kun je met de kleine leuke foto’s maken, bijvoorbeeld bij een krijtboord met wat hij/zij al kan en daarbij dat hij/zij grote broer/zus word.

Cadeautjes geven.

Geef je bijvoorbeeld een camera cadeau, dan kun je hier een briefje bij doen met de tekst: ‘Ga maar snel oefenen, want over negen maanden wil je kleinkind op de foto!’. En zo kun je aan de meeste cadeaus wel een draai geven!

Weet je eigen partner het nog niet?

Je kan natuurlijk ook je eigen partner verrassen. Je kunt gewoon de zwangerschapstest onder zijn neus drukken, maar je kan er ook andere leuke dingen mee doen. Je kunt het bijvoorbeeld in een doosje doen van een horloge en dat als ‘cadeautje’ geven. Je kunt het ook op een andere manier doen, je koopt leuke sokjes of slofjes met daarop; papa of i love papa (dit kan ook met een rompertje of een klein T-shirt).

Je zelf verwennen met kleding.

Je kunt natuurlijk ook zelf een shirt kopen met i’m pregnant of een ander soort tekst. Dit kan voor je omgeving opvallen (als ze naar je shirt kijken). Heel anders dan gewoon simpel weg te vertellen. Je kunt ook een shirt nemen met een baby gezichtje op je buik. (Deze kun je bij ons in de shop vinden).
www.mamaboo.nl

Share this post

There are no comments

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Geen producten in uw winkelmand.